Stalatube on maailmanlaajuinen markkinajohtaja ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa linja-autojen rungon ja alustan putkirakenteissa ja komponenteissa. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita rakentamaan maailman kevyin ja ympäristöystävällisin bussirunko, jossa on säilytetty törmäysturvallisuus. Tämä saavutetaan valitsemalla oikea ruostumaton teräslaatu sekä optimoimalla rakenteet ja niiden mitat.

kuljetusvälineteollisuus

Maailmassa on yli 5 miljoonaa linja-autoa, jotka kulkevat yhteensä yli 100 miljardia kilometriä vuodessa. Jos yksikin näistä ajoneuvoista kevenee 500 kiloa, merkitsee se hiilidioksidipäästöjen vähentämistä 3 990 kilolla vuodessa. Energiankulutus ja polttoainekustannukset vähenevät, matkustajamäärä kasvaa ja bussin ympäristöjalanjälki pienenee. Ajattele, jos kaikki bussit olisivat yhtä kevyitä! Sillä olisi jo merkittävä positiivinen vaikutus ympäristölle. Tavoitteenamme onkin  tehdä kaikista maailman busseista kevyempiä, ja se onnistuu käyttämällä ruostumatonta terästä niiden rungossa ja alustarakenteissa.

Stalatuben kuljetusalan tuotevalikoima sisältää vakiomalliset ja täysin mittatilaustyönä valmistetut neliö- ja suorakaiteen muotoiset putket, putkikomponentit, levyt ja hitsatut rakenteet. Laserleikkaus, taivutus ja kokoonpanovalmiiden komponenttisarjojen luominen ovat kuljetusalan palvelujemme ydin. Läpimenoaikaa lyhennetään joustavilla varasto- ja toimitusvaihtoehdoilla.

Kuinka valmistaa kevyt, turvallinen ja kestävä linja-auto? Meillä on siihen vastaus.

Ferriittiset EN 1.4003 (S40977) neliö- ja suorakaideputket, komponentit ja levyt ovat edullinen ratkaisu, joka tarjoaa hyvän rakenteellisen korroosionkestävyyden ja suhteellisen korkean lujuuden. Lujuutta voidaan parantaa edelleen omalla lujuusluokallamme STALA400F, ja painon optimoimiseksi on tarjolla useita paksuuksia.

Erittäin lujat Lean Duplex -teräkset EN 1.4062 ja EN 1.4162 säästävät huomattavasti painoa ja tarjoavat erinomaisen venymän ja korroosionkestävyyden. Vahvistamalla niitä omalla vahvuusluokallamme STALA630D, niiden myötöraja nousee 630 MPa:iin. Materiaaliyhdistelmä tuottaa myös erinomaiset venymä- ja energianvaimennusarvot.

Ferriittisen ja Lean Duplex -teräksen yhdistäminen johtaa kevyimpään mahdolliseen linja-autokoriin, joka on sekä kustannustehokas että kestävä. 500 kg:n pudotus korirakenteen  painossa on mahdollista paitsi materiaalivalinnalla, myös huolellisella ihanteellisten putkimittojen ja- paksuuksien suunnittelulla. Elinkaarikustannukset ovat edelleen alhaiset – ja ero on varsin merkittävä verrattuna perinteiseen hiiliteräsbussiin. Lisäetuja ovat pienemmät hiilidioksidipäästöt ja polttoainekustannukset sekä suurentunut maksimimatkustajamäärä.

Liitetiedostot

Stainless steel lightweight solutions for transportation industry

Brochure (EN)

Lue Lataa

Transport brochure

Brochure (CN)

Lataa

Transport brochure

Brochure (ES)

Lataa

Transport brochure

Brochure (RU)

Lataa

Ota yhteyttä

Jori Määttänen

MyyntijohtajaKuljetusvälineteollisuus, Teräsputket ja profiilitStalatube Oy (Finland)