Olemme linja-autojen rungoissa käytettyjen ruostumattomasta teräksestä valmistettujen putkirakenteiden, levyjen ja komponenttien globaali markkinajohtaja. Toimitamme räätälöityjä ratkaisuja linja-autojen kori- ja alustarakenteisiin. Valikoimamme sisältää tuotteita vakiomittaisista putkista optimoituihin, laserleikattuihin ja taivutettuihin komponentteihin.

MAAILMAN KEVEIN LINJA-AUTON RUNKO

Maailmassa on yli viisi miljoonaa linja-autoa, jotka kulkevat yhteensä yli 100 miljardia kilometriä vuodessa. Jos yksikin näistä ajoneuvoista kevenee 500 kiloa, merkitsee se hiilidioksidipäästöjen vähentämistä 3 990 kilolla vuodessa. Energiankulutus ja polttoainekustannukset vähenevät, matkustajamäärä kasvaa ja bussin ympäristöjalanjälki pienenee. Ajattele, jos kaikki bussit olisivat yhtä kevyitä! Sillä olisi jo merkittävä positiivinen vaikutus ympäristölle. Tavoitteenamme onkin tehdä kaikista maailman busseista kevyempiä. Se onnistuu käyttämällä ruostumatonta terästä bussien rungossa ja alustarakenteissa.

Erityislujista tuotteistamme voidaan valmistaa entistä kevyempiä linja-auton runkoja, joiden muovauslujuus, venymä ja vaimennusominaisuudet ovat erinomaiset. Erityislujat ruostumattomasta teräksestä valmistetut putkipalkit ovat kevytrakenteisempia ja tarjoavat paremman korroosionkestävyyden ja pienemmät elinkaarikustannukset. Räätälöidyt tuotteet vähentävät materiaalijätettä ja pitävät kustannustason vakaana. Elinkaarikustannukset ovat alhaiset verrattuna perinteisiin hiiliteräksestä valmistettuihin linja-autoihin. Pienemmät hiilidioksidipäästöt ja polttoainekustannukset sekä korkeampi matkustajakapasiteetti tuovat lisäetuja.

Stalatuben kuljetusalan tuotevalikoima sisältää vakiomalliset ja täysin mittatilaustyönä valmistetut neliö- ja suorakaiteen muotoiset putket, putkikomponentit, levyt ja hitsatut rakenteet. Laserleikkaus, taivutus ja kokoonpanovalmiiden komponenttisarjojen luominen ovat kuljetusalan palvelujemme ydin. Läpimenoaikaa lyhennetään joustavilla varasto- ja toimitusvaihtoehdoilla.

Kuinka valmistaa kevyt, turvallinen ja kestävä linja-auto? Meillä on siihen vastaus.

Ferriittiset EN 1.4003 (S40977) neliö- ja suorakaideputket, komponentit ja levyt ovat edullinen ratkaisu, joka tarjoaa hyvän rakenteellisen korroosionkestävyyden ja suhteellisen korkean lujuuden. Lujuutta voidaan parantaa edelleen omalla lujuusluokallamme STALA400F, ja painon optimoimiseksi on tarjolla useita paksuuksia.

STALA630D – erityislujuutta ja korroosionkestävyyttä

Erittäin lujat Lean Duplex -teräkset EN 1.4062 ja EN 1.4162 säästävät huomattavasti painoa ja tarjoavat erinomaisen venymän ja korroosionkestävyyden. Vahvistamalla niitä omalla vahvuusluokallamme STALA630D, niiden myötöraja nousee 630 MPa:iin. Materiaaliyhdistelmä tuottaa myös erinomaiset venymä- ja energianvaimennusarvot.

Ferriittisen ja Lean Duplex -teräksen yhdistäminen johtaa kevyimpään mahdolliseen linja-autokoriin, joka on sekä kustannustehokas että kestävä. 1000 kilon vähennys korirakenteen painossa on mahdollista toteuttaa paitsi materiaalivalinnalla, myös huolellisella ihanteellisten putkimittojen ja- paksuuksien suunnittelulla. Elinkaarikustannukset ovat edelleen alhaiset  ja ero on varsin merkittävä verrattuna perinteiseen hiiliteräsbussiin. Lisäetuja ovat pienemmät hiilidioksidipäästöt ja polttoainekustannukset sekä suurentunut maksimimatkustajamäärä.

Lue lisää STALA630D:stä

STALA800 – erinomainen lujuus ja venymä

Stalatuben uusin erityisluja, ruostumattomasta teräksestä valmistettu putkipalkki STALA800 (EN 1.4678) on ainutlaatuinen yhdistelmä erityislujuutta ja venymää. Materiaalin erinomainen energianvaimennus onnettomuustilanteissa tekee siitä ihanteellisen valinnan kaatumisen kestäviin suojarakenteisiin ja törmäyssuojiin.

STALA800 soveltuu erinomaisesti pääasiassa hiiliteräksisten linja-autojen korirakenteisiin. Hiiliteräkseen yhdistettynä materiaali vahvistaa rakenteen kriittisiä osia. E-pinnoitetta suositellaan korroosionkestävyyden parantamiseksi.

Lue lisää STALA800:sta

STALA Opti – optimaalista lujuutta sinne, missä sitä tarvitaan

Uusi lujitettu putkemme on optimaalinen ratkaisu jäykkyyttä vaativiin linja-auton rakenteisiin. STALA Opti tarjoaa erinomaisen taivutuslujuuden asiakkaille, jotka tarvitsevat lujuutta ja kestävyyttä ilman painon lisäystä sekä vahvempia liitoksia. Tällä ainutlaatuisella ratkaisulla voidaan vahvistaa haluttua aluetta välttäen linja-auton painon nousua. STALA Opti sopiikin erityisesti linja-autojen korirakenteisiin. 

Saatavilla kaikissa Stalatuben tuotevalikoiman ruostumattomissa teräslajeissa.  

Lue lisää STALA Optista

Liitetiedostot

Stainless steel lightweight solutions for transportation industry

Brochure (EN)

Lue Lataa

Transport brochure

Brochure (CN)

Lataa

Transport brochure

Brochure (ES)

Lataa

Ota yhteyttä

Jori Määttänen

MyyntijohtajaKuljetusvälineteollisuus, Teräsputket ja profiilitStalatube Oy (Finland)