Kestävän kehityksen merkitys rakentamisessa kasvaa jatkuvasti, ja pitkäikäiset täysin kierrätettävät ruostumattomat teräkset ovat yhä houkuttelevampi vaihtoehto rakennusmateriaaliksi. Ruostumattoman teräksen lisäetuja ovat paremmat lämpötila- ja energianvaimennusominaisuudet, korroosionkestävyys ja visuaalisesti houkutteleva ulkonäkö.

rakennusteollisuus 

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut rakenneputket tarjoavat jäykkyyttä, lujuutta ja hyvät vetolujuusominaisuudet sekä lämmönkestävyyden. Siksi ne toimivat rakennuksissa paitsi esteettisenä ja arkkitehtonisena elementtinä, myös erittäin luotettavana ja turvallisena rakennemateriaalina vaativissakin ympäristöissä, kuten maanjäristyksille alttiilla alueilla. Tulipalossa kaikki ruostumattomat teräkset säilyttävät korkeamman jäykkyyden kuin hiiliteräs  kaikissa lämpötiloissa.

Ruostumattomassa teräksessä pintakäsittelyä ei tarvita – palonkestävän maalin tarpeettomuus auttaa suunnittelussa, alentaa ylläpitokustannuksia, lisää kulutuskestävyyttä ja tekee pinnasta helposti puhdistettavan.

Stalatube stainless steel tubes

Yuotevalikoimaamme kuuluu CE-merkittyjä rakenneputkia, komponenteeja, lattoja ja levyjä monista ruostumatomista teräslaaduista. Valikoimistamme löytyy tuotteet jokaiseen korroosionkestotarpeeseen sekä lukuisiin erilaisiin vaatimuksiin, jota saatetaan asettaa materiaalin mekaanisille ominaisuuksille.

Ferriittiiset, austeniittiset ja dupled teräslaadut

Ferriittiset teräslaadut ovat edullinen vaihtoehto sisätiloihin ja ulkotiloihin normaaleissa  sääolosuhteissa – ne tarjoavat vakaan hintatason alhaisen nikkelisisällön takia ja silti hyvän lujuuden ja kestävyyden. Austeniittinen teräs sen sijaan on luokkansa paras palotehokkuudeltaan ja tarjoaa korkean jäykkyyden, vetolujuuden ja hyvän hitsattavuuden.

Vielä vahvemmaksi materiaaliksi suosittelemme Duplex-teräksiä, joilla on suuri korroosionkestävyys, jännityskorroosionkestävyys, hitsattavuus ja väsymisominaisuudet. Lean Duplex -teräslaadut ovat myös ihanteellisia, kun haetaan suurta lujuutta ja hyvää korroosionkestävyyttä, ja lisäksi niiden alemmat nikkeli- ja molybdeenitasot vähentävät niiden hintatason heilahtelua.

Pienet huoltotarpeet alentavat tehokkaasti kaikkien ruostumattomien terästen elinkaarikustannuksia, antaen niille pitkän käyttöiän, jonka lopussa ne ovat edelleen täysin kierrätettäviä.

Varastotuotteiden lisäksi luomme tuotteita asiakkaan toiveiden mukaisesti – tämä voi tarkoittaa täysin mittatilaustyönä valmistettuja mittoja ja pituuksia, erilaisia pintakäsittelyjä, laserleikkausta ja -rei’itystä, mittatilauskomponentteja sekä asennusvalmiita kokoamispaketteja.

Ratkaisumme säästävät aikaa ja kustannuksia kuljetuksessa ja kokoonpanossa.

Liitetiedostot

Hollow sections, I-beams and profiles – metric

Brochure

Lue Lataa

I-beams & profiles – imperial

Brochure

Lataa

Flat bars

Brochure

Lataa

Ask us more

Jari Maukonen

TuoteinsinööriStalatube Oy (Finland)

Technical support, Hollow sections and profiles