Stalatuben lujat ruostumattomat terästuotteet tarjoavat paitsi suuremman lujuuden ja kevyemmät rakenteet, myös poikkeukselliset venymisominaisuudet sekä korroosion- ja palonkestävyyden. STALAn erityislujat luokat tarjoavat kestävän valinnan jokaiseen tarkoitukseen. Huomattavien kestävyysetujensa lisäksi ruostumaton teräs säästää kustannuksia sekä tarjoaa lujuutta ja turvallisuutta, jota perinteisemmät materiaalivalinnat eivät tarjoa.

ERITYISLUJAT RUOSTUMATTOMAT TERÄSPUTKET

Erittäin luja ruostumaton teräs tarjoaa paitsi ylivoimaisen lujuuden, myös korkean venymän sekä palo- ja korroosionkestävyyden. Tarjoamme ruostumattomia teräsputkia erityislujuusluokissa austeniittisissa, ferriittisissä ja Lean Duplex -materiaaliluokissa:

STALA800

Austeniittinen erityislujuusluokka

Lue lisää

STALA630D

Lean Duplex -erityislujuusluokka

Lue lisää

STALA500

Austeniittinen erityislujuusluokka

Lue lisää

STALA400F

Ferriittinen erityislujuusluokka

Lue lisää

STALA350

Austeniittinen erityislujuusluokka

Lue lisää

Merkittäviä painosäästöjä

Lujan ruostumattoman teräksen mekaanisten ominaisuuksien ansiosta voit olla jopa 50 % ohuempi putken seinämäpaksuus vaarantamatta rakenteen toimivuutta, vakautta tai turvallisuutta. Erittäin luja ruostumattomasta teräksestä valmistettu onttoprofiili säilyttää saman ulkomitan ja taivutuskestävyyden kuin vakiomateriaalit.

Painonsäästö tarkoittaa myös vähemmän materiaalia, mikä johtaa pienempään hiilijalanjälkeen. Kevyempi rakennepaino pienentää myös kuljetusten hiilijalanjälkeä.

Materiaalia säästämällä kustannussäästöjä

Kevyemmillä ja vahvemmilla rakenteilla on monia etuja myös kustannusten suhteen. Erittäin luja ruostumaton teräs on tehty kestämään ikuisesti ja sen mekaaniset ominaisuudet tekevät siitä myös huoltovapaan. Se on 100 % kierrätettävää, joten mitään ei mene hukkaan. Nämä tekijät yksin tuovat kustannussäästöjä tuotteen pitkän elinkaaren aikana.

Lisäksi kevyempien rakenteiden kuljetus- ja asennusvaihe maksaa vähemmän. Erittyisluja ruostumaton teräs on erittäin korroosiota ja palonkestävää, eikä se vaadi aikaa vievää pinnoitusvaihetta, mikä merkitsee enemmän kustannuksia lopputuotteelle.

Tämä tekee lujasta ruostumattomasta teräksestä myös kestävämmän valinnan; se ei tarvitse myrkyllisiä maaleja, jotka vahingoittavat ympäristöä.

Voittamaton materiaali

Erittäin luja ruostumaton teräs on valmistettu kestämään kovia olosuhteita ja kantavia rakenteita. Sillä on ainutlaatuiset venymisominaisuudet. Sillä on suurempi myötö- ja vetolujuus ja parempi kulutuskestävyys kuin perinteisillä ruostumattomilla teräslaaduilla tai rakenneteräksillä. Vaikka luja ruostumaton teräs tarjoaa kiistatonta lujuutta sovelluksissa, se voidaan yhdistää myös muihin teräslajeihin.

Voit käyttää samoja menetelmiä, hitsauslankoja ja kaasuja austeniittisen lujan ruostumattoman teräksen kanssa kuin perinteisten austeniittisten terästen kanssa.

Lujat valinnat jokaiseen tarpeeseen 

Erityislujat materiaalit ovat monipuolinen valinta. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi seuraavissa käyttökohteissa

  • arkkitehtoniset rakenteet, kuten lasiseinät ja parvekkeet
  • maa- ja vesirakennuskohteet, kuten patorakenteet
  • prosessi- ja kuljetussäiliöt
  • kaapelin tukirakenteet
  • siltarakenteet
  • prosessilaitteet paremman kulutuskestävyyden ansiosta
  • ajoneuvojen korit ja alustat
  • muut kantavat rakenteet.

Esitteet (EN)

Hollow sections, I-beams and profiles (metric)

Brochure (EN)

Lue Lataa

Hollow sections (imperial)

Brochure (EN)

Lue Lataa

Ota yhteyttä

Markus Pirkkalainen

MyyntijohtajaEnergiateollisuus, Teräsputket ja profiilitStalatube Oy (Finland)