Olemme maailmanlaajuisesti tunnettu ja alalla arvostettu korkealaatuisten ruostumattomien teräsrakenneputkien, profiilien ja jatkojalosteiden valmistaja. Neliö- ja suorakulmaputkiemme valikoima on maailman suurin, ja erityisosaamistamme ovat erityislujien rakenneputkien valmistaminen ja niiden hyödyntäminen vaativissa olosuhteissa sijaitsevissa kohteissa.

Stalatube lyhyesti

Meillä on pitkä historia, jonka aikana olemme keränneet vankan asiantuntemuksen ruostumattoman teräksen alalta. Yritys on ollut toiminnassa jo yli 50 vuotta, jonka aikana olemme kehittäneet 50 maata kattavan, jokaiselle mantereelle ulottuvan kansainvälisen jakeluverkoston. Vahvuutemme on kansainvälisessä kaupassa, ja noin 90 % valmistamistamme tuotteista meneekin vientiin. Liiketoimintamme peruskiviä ovat vastuullisuus ja avoimuus, ja toimintaamme ohjaavat erittäin vahvasti arvomme, joista tärkein on edistää työntekijöidemme, sidosryhmiemme ja ympäristön hyvinvointia.

Pääkonttorimme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Lahdessa ja kansainväliset myyntikonttorimme Yhdysvalloissa ja Alankomaissa. Olemme myös hiljattain avanneet Kiinaan myyntiyhtiön ja varaston sekä perustaneet Puolan Łódźiin tuotantoyksikön, joka keskittyy tuotteidemme jatkokäsittelyyn.

Visio

Stalatube on alansa paras ruostumattomien ratkaisujen tarjoaja.

Missio

Maailman johtava vastuullisesti ja asiakaslähtöisesti tuotettujen erityislujien ruostumattomien teräsputkien toimittaja ja maailman johtava lujien rakennetuotteiden toimittaja linja-autoteollisuudessa.

Arvot

  • Lisäarvopalveluiden tuottaminen kumppaneillemme ja asiakkaillemme
  • Rehellisyys
  • Kyllä osaamme
  • Yksilön, luonnon ja yhteiskunnan kunnioittaminen
  • Perheyrittäjyys
  • Kannattavuus

Yrityksen johtoryhmä

Sami Packalén, toimitusjohtaja
Sari Pulkkinen, talousjohtaja
Sami Kaijanen, liiketoiminnan kehitysjohtaja
Jori Määttänen, myyntijohtaja
Markus Pirkkalainen, myyntijohtaja
Lari Brask, tuotekehitys- ja teknologiajohtaja
Tuukka Juhanila, tuotantojohtaja
Petra Peltovako, markkinointi- ja viestintäjohtaja 

Yrittäjä, hallituksen puheenjohtaja

Jukka Nummi

Kuvassa vasemmalla toimitusjohtaja Sami Packalén ja oikealla hallituksen puheenjohtaja Jukka Nummi.

Kuinka tarinamme alkoi?

Stalatuben tarina alkaa perheyrityksestä, rohkeudesta ja halusta ratkaista ongelmia. Olemme aina uskoneet ihmisiin, rehelliseen työhön ja kestävään kehitykseen.

Stalatube perustettiin Lahdessa vuonna 2000. Tuolloin Reino Rajamäen vuonna 1972 perustama Stala-Yhtiöt jaettiin kahteen erilliseen liiketoimintaan: teräksisiä pesupöytiä valmistavaan Stala Oy:hyn ja ruostumattomia teräsrakenneputkia ja -komponentteja valmistavaan Stalatube Oy:hyn. Stala-Yhtiöt aloitti rakenneputkien valmistamisen jo vuonna 1974, jolloin teollisuuskeittiöiden pesupöydät vaativat allensa vahvan ruostumattoman teräsrungon.

Lähes viidenkymmenen vuoden pituisella matkallaan perheyrityksemme on kasvanut pienestä suomalaisesta yrityksestä, omia polkujaan talloen, yhdeksi alan globaaleista johtajista. Se on pitänyt kiinni alkuperäisistä arvoistaan ja periaatteistaan kasvaen laatutuotteiden valmistajaksi, vankaksi asiantuntijaksi alallaan, reiluksi ja vastuulliseksi tuottajaksi sekä asiakkailleen lisäarvoa tuottavaksi luotettavaksi kumppaniksi. Matkamme jatkuu, kun suuntaamme kohti uusia tarinoita ja kestävämpää maailmaa.

Stalatuben perustaja Reino Rajamäki toimi toimitusjohtajana vuoteen 1996 asti. Rajamäen jälkeen Jan Christiansen (1996–2005) otti roolin yrityksen vetäjänä. Hänen panoksensa Stalatuben laajentumiseen maailmalle oli valtava. Stalatubea johti tämän jälkeen perheyrityksen toisen sukupolven edustaja Jukka Nummi, joka vahvisti edelleen yrityksen asemaa maailmalla ja laajensi tuotantoa huomattavasti.

Nummi toimi toimitusjohtajana vuosina 2005-2019 ja siirtyi Stalatuben kokopäiväiseksi  hallituksen puheenjohtajaksi vuoden 2020 alusta. Samanaikaisesti toimitusjohtajaksi nimitettiin yhtiön pitkäaikainen myynti- ja markkinointijohtaja Sami Packalén. Packalénilla on laaja kokemus yrityksestä ja ruostumattomasta teräksestä työskenneltyään yrityksessä yli kaksi vuosikymmentä  vuodesta 1999.

Globaalista paikalliseen 

Pääkonttorimme sijaitsee Lahdessa. Olemme vahvasti paikallinen yritys, jolla on kansainvälinen lähestymistapa. Toimipisteitämme on kuudessa maassa, tuotteitamme viedään kaikille mantereille ja olemme mukana lukuisilla kansainvälisillä messuilla vuosittain. Olemme ylpeitä suomalaisuudestamme, joka on ajattelumme ja toimintamme ydin. 

Kohti kestävää maailmaa 

Rakennamme toiminnallamme myös kestävämpää maailmaa, sillä ruostumaton teräs on kestävä valinta. Luonnon kunnioittaminen on yksi yrityksemme perusarvoista. Ruostumaton teräs kestää vähintään 100 vuotta ja on edelleen 100 % kierrätettävää. Kierrätysprosessi ei heikennä sen laatua. 75% käyttämistämme raaka-aineista on kierrätysterästä, jonka osuutta pyrimme jatkuvasti lisäämään.