Etusivu Referenssit Ylivoimaiset hygieniaedut ja monta muuta hyötyä – Tetra Pak

Ylivoimaiset hygieniaedut ja monta muuta hyötyä – Tetra Pak

Yli vuosikymmen sitten Tetra Pak, johtava pohjoismainen nestemäisten elintarvikkeiden pakkauskoneiden valmistaja, siirtyi käyttämään ruostumattomia teräsputkia koneidensa runkorakenteissa. TetraPak luottaa Stalatuben putkien hygieenisyyteen nestemäisten elintarvikkeiden pakkauskoneissa. Jo pelkät hygieniaedut saivat yrityksen vaihtamaan hiiliteräksen  ruostumattomaan teräkseen: erittäin tasaisen pintansa ansiosta se on helposti puhdistettavissa ja steriloitavissa, mikä estää tehokkaasti elintarvikkeiden bakteerikontaminaation.

Tetra Rex® carton packages, Valio

Tetra Pak valitsi Stalatuben ruostumattomien teräsrakenteidensa toimittajaksi.

Hygieniaedut, taloudellinen kannattavuus ja asennuksen joustavuus olivat tärkeimmät Stalatuben tuotteiden  valintaan johtaneet kriteerit.

Käyttämällä Stalatuben ruostumattomien putkipalkkien määrämittapalvelua Tetra Pak saa monia etuja: oman työn määrä vähenee, hukan määrä vähenee, prosessi nopeutuu ja kustannukset pysyvät matalampina.  Tarkkuusleikkaus ± 1 mm:n toleransseilla ja leikkaus vaadittuihin kulmiin johtaa siihen, että rungon kokoonpano voidaan aloittaa heti, kun putkipalkkitoimitus saapuu linjastojen suunnittelu- ja kokoonpanolaitokseen.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut ruostumattomat putkipalkit, jotka on leikattu oikeaan pituuteen suoraan Stalatuben omalla tuotantolinjalla, mahdollistavat laajan valikoiman rakenteellisia ratkaisuja. Tetra Pakin kokemuksen mukaan tämä Stalatuben kehittämä menetelmä sopiikin erityisesti nestemäisten elintarvikkeiden pakkauskoneiden suunnitteluun ja rakentamiseen.

Kysy lisää

Jukka Matilainen

VientipäällikköEnergiateollisuus, Teräsputket ja profiilitStalatube Oy (Finland)