Etusivu Uutiset Stalatuben uusi strategia – vahvempi ja kestävämpi maailma

Stalatuben uusi strategia – vahvempi ja kestävämpi maailma

Stalatube matkaa kohti maailmaa, joka on rakennettu kestämään. Me, yhtenä johtavista kestävien ruostumattomien terästuotteiden valmistajista, pidämme velvollisuutenamme ohjata teollisuuden toimijoita omaksumaan kestävämpiä ratkaisuja. Uuden strategiamme keskiössä ovat erittäin kestävien erityislujien ruostumattomien ratkaisujen kehittäminen sekä kestävän kehityksen lisääminen omissa toimissamme ja prosesseissamme.

Stalatube pyrkii olemaan maailman johtava korkealaatuisten ruostumattomasta teräksestä valmistettujen ratkaisujen valmistaja. Uudessa strategiassa kiinnitämme erityistä huomiota kohdennettuun tuotekehitykseen: keskitymme nyt ja tulevaisuudessa erityislujan ruostumattoman  tuotevalikoimamme laajentamiseen. Panostamme myös kuljetusväline- ja energia-liiketoiminta-alueidemme vahvistamiseen ja niiden tuotetarjonnan kehittämiseen, koska uskomme, että nämä teollisuudenalat voivat hyötyä lujista ruostumattomista teräsratkaisuista erityisen paljon.

Uudet erityislujat ratkaisumme tuovat asiakkaille laajaa lisäarvoa, kuten mahdollisuuksia suunnitella kevyempiä ja turvallisempia rakenteita, saavuttaa kustannussäästöjä ja olla materiaalivalinnoissaan vastuullisempi toimija.

Kaikki toimintamme ja uudistuksemme perustuvat pitkäaikaiseen sitoutumiseen asiakkaisiimme. Kuuntelemme jatkuvasti asiakkaitamme ja optimoimme tuotevalikoimaamme ja niiden varastosaatavuutta vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Tämä näkyy jo äskettäin laajennetussa suurikokoisten austeniittisten rakenneputkien varastovalikoimassamme. Puhumattakaan valikoimamme uusista monikäyttöisistä lujemmista austeniittisista, ferriittisistä ja Duplex-materiaaleista.

Uudet erityislujat ratkaisumme tuovat asiakkaille laajaa lisäarvoa, kuten mahdollisuuksia suunnitella kevyempiä ja turvallisempia rakenteita, saavuttaa kustannussäästöjä ja olla materiaalivalinnoissaan vastuullisempi toimija. Tavoitteenamme on, että perinteisempiin valintoihin verrattuna luja ratkaisumme on aina ekologisempi ja kestävämpi valinta asiakkaalle.

Tavoitteenamme on, että perinteisempiin valintoihin verrattuna luja ratkaisumme on aina ekologisempi ja kestävämpi valinta asiakkaalle.

Kestävä kehitys on uuden strategiamme liikkeellepaneva voima ja kulmakivi. Korkealujuuksisiin materiaaleihin perustuva konseptimme, Ruostumaton vallankumous, tuo monia etuja rakenteiden keventymisen kautta. Esimerkiksi kuljetuskuorma on pienempi tuotteiden kevyemmän rakenteellisen painon vuoksi, mikä johtaa logistiikkaketjun pienempään hiilijalanjälkeen.

Tuotteet ovat erittäin korroosion- ja palonkestäviä, joten niitä ei tarvitse pinnoittaa myrkyllisillä maaleilla – huoltovapauden ja kustannussäästöjen lisäksi tämä on ympäristöystävällinen ratkaisu, sillä rakenteista ei vapaudu ympäristöön myrkkyjä tai haitallisia aineita. Lisäksi tuotteet ovat sataprosenttisesti ja loputtomasti kierrätettäviä, ja niiden elinkaari on erittäin pitkä.

Lisäämme pitkäjänteisesti oman toimintamme vastuullisuutta

Uuden strategiamme toinen painopistealue on vastuullisuuden ja kestävän kehityksen lisääminen omissa toiminnoissamme. Stalatuben energiatehokkuusohjelman 2021 tavoitteena on lisätä Lahden pääkonttorimme ja päätuotantolaitoksemme energiatehokkuutta. Ohjelma on osa Stalatuben jatkuvaa ja kasvavaa pyrkimystä lisätä toimintojemme, tuotteidemme ja käytäntöjemme vastuullisuutta.

Yksi tulevan vuoden tärkeimmistä painopisteistä kestävän kehityksen suhteen on tuotantoprosessimme optimointi kokonaisromun vähentämiseksi. Näin toimimalla kevennämme jätekuormaamme ja hiilijalanjälkeämme entisestään.

Työskentelemme päivittäin vahvemman ja kestävämmän maailman puolesta. Haluamme olla luotettavin ja vastuullisin kumppani koko maailmanlaajuiselle verkostollemme – ja kaikki lähtee omista työntekijöistämme. Hyvänä työnantajana Stalatube haluaa rakentaa toimivan ja tehokkaan työyhteisön, joka hyödyttää myös asiakasta. Koska vain yhdessä voimme saavuttaa vahvuuden, jolla rakennetaan parempaa tulevaisuutta.