Etusivu Uutiset CE-merkintä takaa kantavien ruostumattomien teräsrakenteiden laadun

CE-merkintä takaa kantavien ruostumattomien teräsrakenteiden laadun

Tuotteiden CE-merkintä osoittaa, että tuote on tarkastettu ja täyttää kyseistä tuotetta koskevien EU-direktiivien ja asetusten olennaiset vaatimukset liittyen esimerkiksi turvallisuuteen, terveyteen ja ympäristöön. CE-merkityt tuotteet voivat liikkua vapaasti EU-alueella ja ne hyväksytään kyseisen alueen maiden rakennuskohteisiin. Merkintä voi kulkea mukana joko itse tuotteessa, pakkauksessa tai mukana kulkevassa dokumentaatiossa.

Stalatubella on mahdollista tarjota valmistamilleen tuotteille kantavien metallirakenteiden standardin 10901-2 vaativuusluokan EXC3 täyttävä CE-merkintä. Lattatuotteiden CE-merkintä tehdään toisen harmonisoidun standardin EN 10088-5 mukaisesti. Kantavien metallirakenteiden kestävyys ja laatu vaikuttavat olennaisesti esimerkiksi rakennusten ja siltojen turvallisuuteen, sillä kohteiden olosuhteet voivat olla erittäin haastavia ja luotettavasti valmistetut materiaalit ovat olennainen vaatimus. Kohteen käyttötarkoitus määrittää tarvittavan vaativuusluokan CE-merkinnälle. Stalatuben CE-merkityt tuotteet täyttävät vaativamman EXC3 toteutusluokan, jolloin ne ovat hyväksyttyjä myös siltarakenteisiin erilaisten rakennusten lisäksi.

CE-merkittyjen tuotteiden tuotannossa vaatimukset ovat tiukat, joten tuotteiden valmistaminen vaatii operaattoreilta ja laatuorganisaatiolta enemmän työtä kuin tavallisten tuotteiden valmistuksessa:

”CE-merkinnän vaatimusten täyttäminen standardin 1901-2 mukaan vaatii paljon laatuun liittyvää työtä, esimerkiksi laadunvalvontasuunnitelman, erilliset mittauspöytäkirjat tuotannolta ja ainestodistukset CE-merkinnällä. Ulkoinen auditoija tarkastaa säännöllisesti, että täytämme kaikki tarvittavat vaatimukset asianmukaisesti”, kertoo Stalatuben EQHS manager Teppo Lassila.

Katso täältä Stalatuben ajantasaiset sertifikaatit.

Kysy lisää CE-merkinnästä ja sen mahdollisuuksista!

Teppo Lassila

EQHS-päällikkö IWE & IWI-CStalatube Oy (Finland)

Technical support