Etusivu Uutiset Stalatube teki erinomaisen vuosituloksen

Stalatube teki erinomaisen vuosituloksen

Stalatubella positiivinen vuositulos jo kolmatta peräkkäistä vuotta.

Vaikka epävarmuus ja laskusuhdanteinen taloustilanne leimasi globaalisti vuotta 2023, onnistui Stalatube tekemään positiivisen tuloksen jo kolmatta vuotta peräkkäin. Liikevaihdossa päästiin 100,5 miljoonaan euroon. Liikevoittoa kertyi 10,2 miljoonaa euroa, joka on kaikkien aikojen kolmanneksi paras tulos.  

Edellisvuosien tapaan myös henkilöstölle jaetaan huomattava vuosibonus, jonka määrä on suhteutettu suoraan yrityksen nettotulokseen. Toimitusjohtaja Sami Packalén korostaakin ammattitaitoisen ja sitoutuneen henkilöstön merkitystä menestystekijänä. 

Vuosi 2023 ei yleisesti ottaen ollut vientiyhtiöille helppo. Tuloksemme kuitenkin osoittaa, että uusi strategiamme toimii ja osaava henkilöstö on tärkein voimavaramme. Kiitos jokaiselle stalatubelaiselle erinomaisesta työstä. Lisäksi panostuksemme vastuullisuuteen tulee kantamaan hedelmää pitkälle tulevaisuuteen. Tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa tarjoamalla entistä lujempia, mutta rakenteeltaan kevyempiä teräsrakenneratkaisuja, jotka tehdään vähemmällä materiaalimäärällä. Näiden erityislujien tuotteiden avulla asiakas pystyy siis suoraan vähentämään oman tuotteensa hiilijalanjälkeä, summaa toimitusjohtaja Sami Packalén

Yritys hakee kasvua erikoistumalla erityislujiin ja sitä kautta entistä kevyempiin ruostumattomiin teräsrakenneputkiin, palkkeihin ja profiileihin sekä etsimällä uusia loppukäyttäjäkohteita ja -projekteja. Tekniseen myyntiin ja markkinointiin on satsattu entistä näkyvämmin.

Myös vuosi 2024 on lähtenyt odotettua vilkkaammin käyntiin ja uusia avauksia projektipuolelle on tehty. Esimerkiksi vetytalouteen siirtyvällä energiasektorilla ruostumattomille rakenneratkaisuille on nyt kysyntää. Erityisesti kuljetusvälineisiin suunnattujen tuotteiden tuotekehityspanostusten odotetaan avaavan uusia kasvumahdollisuuksia jo lähivuosina.

Sami Packalén

ToimitusjohtajaStalatube Oy (Finland)