Etusivu Uutiset Esittelyssä vuoden 2023 GHG-protokollan mukainen päästöraportti 

Esittelyssä vuoden 2023 GHG-protokollan mukainen päästöraportti 

Teppo Lassila, meidän EQHS-päällikkömme, on kirjoittanut blogipostauksen meidän vuoden 2023 kasvihuonekaasupöytäkirjaraportista. Lue koko teksti alta.

Ympäristövaikutuksiemme mittaaminen  

Me Stalatubella suhtaudumme ympäristövastuuseemme vakavasti. Osana sitoutumistamme kestävään kehitykseen meillä on ilo julkaista vuoden 2023 kasvihuonekaasuprotokollaa (GHGP) koskeva raporttimme. Tässä kattavassa asiakirjassa esitellään pyrkimyksemme mitata, hallita ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjämme.  

Mikä on GHGP?  

GHGP on maailmanlaajuisesti tunnustettu standardi kasvihuonekaasupäästöjen kirjanpitoa ja raportointia varten. Se tarjoaa organisaatioille johdonmukaiset puitteet ympäristövaikutustensa arvioimiseksi kolmella keskeisellä alalla:  

  1. Scope 1 -päästöt: Suorat päästöt, jotka ovat peräisin yrityksen omistamista tai valvomista lähteistä (esim. polttoaineiden poltto, valmistusprosessit).  
  2. Scope 2 -päästöt: Ostetusta sähköstä, lämmöstä tai höyrystä aiheutuvat epäsuorat päästöt.  
  3. Scope 3 -päästöt: Epäsuorat päästöt toiminnoista, jotka eivät ole suoraan yrityksen hallinnassa (esim. raaka-aineet, kuljetus).  

Raportointiprosessimme  

Vuoden 2023 kasvihuonekaasupäästöraportissamme noudatetaan protokollan asettamia tiukkoja ohjeita. Seuraavassa on joitakin keskeisiä kohokohtia:  

Perusvuosi ja kehityssuuntaus: Tämä on kolmas vuosi, jolloin olemme laskeneet kasvihuonekaasupäästöjämme, ja olemme saaneet paljon tietoa ympäristövaikutuksistamme ja näemme myös trendiviivan päästöjen vähenemisen muodostumisesta. Verrattuna ensimmäiseen raportointivuoteen 2021 olemme vähentäneet kokonaispäästöjämme merkittävästi, lähes 60 prosenttia!  

Arvoketjun päästöt, scope 3: Arvopohjainen päätöksemme tehdä yhteistyötä alan parhaiden raaka-ainetoimittajien kanssa on tuottanut valtavan hyödyn raaka-aineista peräisin olevien päästöjen vähentämisessä.  

Tavoitteet ja päämäärät: Olemme saavuttaneet vaaditun kypsyystason ymmärtäessämme kaikkein vaikuttavimmat päästölähteemme, jotta voimme yhdenmukaistaa tavoitteemme maailmanlaajuisten nollapäästöaloitteiden kanssa.  

Miksi sillä on merkitystä?  

Avoimuudella on merkitystä. Jakamalla kasvihuonekaasupäästöraporttimme osoitamme, että olemme sitoutuneet ympäristöasioiden hallintaan. Se antaa sidosryhmille – omistajille, asiakkaille, työntekijöille ja yleisölle – mahdollisuuden ymmärtää vaikutuksemme ja pitää meidät vastuullisina.  

Seuraavat vaiheet  

Tutustu koko vuoden 2023 GHGP-raporttiimme verkkosivuillamme. Yhdessä voimme luoda kestävämmän tulevaisuuden.  

Kiitos kiinnostuksestanne päästöjen vähentämismatkallamme! 

Kirjoittaja

Teppo Lassila

EQHS-päällikkö IWE & IWI-CStalatube Oy (Finland)

Technical support