Etusivu Uutiset Työmatkapyöräily kohentaa kuntoa, vähentää päästöjä ja piristää mieltä

Työmatkapyöräily kohentaa kuntoa, vähentää päästöjä ja piristää mieltä

Työsuhdepyörät ovat saavuttaneet huiman suosion Stalatubella. Työntekijämme Lauri Salo ja Sami Turunen saivat aikanaan idean työsuhdepyöräedusta ja alkoivat viemään ideaa eteenpäin. Idea saikin työnantajalta heti tukensa ja otti ilmaa siipiensä alle. Nykyään lähes 50% Suomen henkilöstöstä on jo työsuhdepyörä.

Olemme laskeneet aiheutuneet säästöt päästöissä kahden työntekijän työmatkasta, jotka kulkevat työmatkat pääsääntöisesti käyttäen työsuhdepyörää. Päästölaskelmat koskevat pelkästään työmatkaa ja ei ota huomioon esimerkiksi sähköpyörän latausta. Esimerkkilaskussa toinen henkilö ajaa työmatkan polkupyörällä ja toinen sähköpyörällä ja näitä on verrattu siihen, että matka kuljettaisiin bensiiniautoa käyttäen. Alta näet aiheutuneet päästöt vuoden aikana kuljetuista matkoista.

 SähköpyöräBensiiniautoPolkupyöräBensiiniauto
Matka6240 km6240 km2880 km2880 km
Päästöt yhteensä12 kg CO2e940 kg CO2e0 kg CO2e420 kg CO2e

Työntekijämme Juha Nurmivaara on kulkenut työmatkansa sähköpyörällä Nastolasta asti jo yli vuoden. Matkaa hänelle kertyy päivässä 34 kilometriä ja matkaan kuluu aikaa vain noin 30-40 minuuttia suuntaansa.

Kotiin tullessa on kiva, kun tietää jo tehneensä päivän treenin, jos ei enää ole illalla energiaa, toteaa Juha.

Juha ajaa työmatkan pyörällä kesät ja talvet. Intoa pyöräilyyn riittää vielä viikonloppuisinkin, jolloin Juha tekee pidempiä pyöräilyreissuja.

Työsuhde-etu madalsi kynnystä hankkia kalliimpi sähköpyörä ja sähköpyörällä lähtee matalemmalla kynnyksellä ajamaan pidempiäkin matkoja. Kunto on kasvanut merkittävästi ja painoa on lähtenyt 26 kiloa vuoden aikana, kertoo Juha.

Myös työntekijämme Maiju Taylor pyöräilee työmatkansa päivittäin mutta hän ei ole vielä luopunut tavallisesta polkupyörästä.

Polkupyöräilystä on tullut tapa ja tiedän, että kun hankkisin sähköpyörän niin vanhaan ei olisi paluuta, naurahtaa Maiju.

Myöskään hänelle sääolosuhteet eivät ole esteenä.

Mitä haastavampi ilma sitä enemmän voittaja fiilis tulee. Olen myös todella kiitollinen työnantajalle siitä, että pyörät saa hyvin suojaan ja työpaikalla on hyvät pukuhuoneet, jotka tukevat työmatkapyöräilyä, kertoo Maiju.

Työsuhdepyöräedun hyödyntäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä verrattuna pyörän suoraan itselle ostamiseen. Leasing-sopimuksella hankitusta työsuhdepyörästä voi säästää jopa tuhat euroa verrattuna uuden pyörän suoraan ostohintaan.

Lisäksi olemme mukana jo useampaan otteeseen Kilometrikisa-haastessa, jossa poljetaan ja kerrytetään kilometrejä tiimeissä.  Kaikki poljetut kilometrit kartuttavat Stalatuben kilometrisaldoa ja tietenkin kuntoa, sekä kerryttävät euroja Punaiselle Ristille Ketjureaktiokampanjassa. 

Ei kun vain kypärä päähän ja hymy huulille – turvallisia kilometrejä kaikille!